Dacă îți place ceea ce faci, nu vei munci nicio singură zi din viața ta

Prin proiectul nostru, vrem să oferim o modalitate plăcută, simplă prin care poți pune bazele unei noi cariere: de unde să începi cu adevărat, care sunt pașii necesari și ce așteptări să ai la modul cel mai realist? Având tangențe cu domeniul recrutării, întâlnim oameni introvertiți, dar extrem de pasionați, caracteristici ce nu pot fi deseori reflectate într-un CV.
Am plecat de la ideea de a schimba modlitatea de recrutare a companiilor și de a le încuraja să vadă dincolo de clasicul CV: cine ești tu ca persoană, ce-ți place să faci, pasiunile, realizările și visele tale.

Prin acest site îți oferim posibilitatea de a participa la cursuri ce pot ajuta la dezvoltarea unei cariere, de a vizualiza anunțuri legate de cele mai noi job-uri precum și de a beneficia de sfaturi în ceea ce privește prezentarea în cadrul unui interviu.


Înscrie-te la Cursuri       Vezi job-uri disponibile

Avantajele pe care ți le oferim

home_employment_pic25
1

Start în Carieră

Află cum să-ți faci un CV ca la carte, cum să te pregătești pentru un interviu și care sunt cerințele unui job în IT. Suntem un portal pentru carieră.
computer_icon
2

Cursuri Online

Pe site-ul nostru găsești cursuri utile, dintr-o varietate de domenii: IT, Marketing, Business English. Astfel te pregătești pentru o carieră de succes.
home_employment_pic28
3

Job-uri Disponibile

Ești proaspăt absolvent și cauți un job sau vrei o reorientare profesională? Pe site publicăm job-uri disponibile în companii multinaționale.
home_employment_pic26
4

Te susținem

Comparăm cerințele unui job disponibil cu CV-ul tău. Te anunțăm când un job ți se potrivește, sau îți spunem ce abilități mai trebuie să îmbunătățești ca să fii un candidat potrivit.

Un CV pus la punct

Te invităm să parcurgi împreună cu noi călatoria CV-ului
încă din secolul al XV-lea și până astăzi.


  • 1482 - Leonardo da Vinci

    Primul CV din istorie este creat de Leonardo da Vinci. Pe lângă faptul că este considerat un inovator al picturii, Leonardo a evidențiat încă o dată spiritul tău creativ. Astfel, pe lângă opere celebre, precum Mona Lisa, acesta a clădit și bazele CV-ului.
  • 1950 - CV scris de mână

    Scrise de mână, CV-urile se defineau ca fiind o descriere formală către angajator. Napoeon Hill publică ”Think and Grow Rich”, în care oferă detalli despre cum se poate scrie un ”killer resume”.
  • 1984 - Primul ghid

    Acum 36 de ani a fost publicat primul ghid despre scrierea unui CV.
  • 2003 - LinkedIn

    LinkedIn se lansează și oferă un nou mod de realizare al unui CV, în mediul online.
  • 2007 - Video CV

    Platformele precum Youtube introduc o nouă modalitate de prezentare a unui CV, prin intermediul unui video.
  • 2020 - Evoluție

    Astăzi, diverse platforme furnizeză o varietate de modele de CV, în funcție de domeniul pentru care se aplică, pe care utilizatorul le poate completa online pentru a-l trimite către angajatorul dorit!

Cum poți avea un interviu de succes?

Roluri diferite, aceeași poveste - interviul de angajare


Ioana

Candidat - Software Engineer

Angajată de 3 ani într-o firmă de automotive, Ioana dorește o schimbare în cariera sa. Plină de optimism, se decide să aplice la un nou job.

Răspunsurile Ioanei
S-a deschis o poziție nouă la care aș dori să aplic. Care este primul pas?
Mă informez despre descrierea jobului pentru a observa dacă sunt potrivită cu cerințele angajatorului, apoi încep să-mi pregătesc CV-ul pentru a aplica.

Am fost chemată la interviu. Cum mă pregatesc pentru a face o prima impresie bună?
Mă documentez despre companie și scopurile acesteia. Îmi pregătesc răspunsuri pentru întrebări precum:
Îmi poți spune mai multe lucruri despre tine?
Care sunt atuurile tale ?
Cum reacționezi la presiune?
Cum ai aflat de job-ul acesta?
Cum ai descrie comunicarea cu cei din jurul tău?
Dacă anterior am avut un alt job, pregătesc exemple clare referitoare la task-urile pe care a trebuit să le îndeplinesc, precum și rezultatul acestora.

Pregătesc întrebări pentru angajator, precum:
Imi puteți oferi o descriere mai detaliată referitoare la responsabilitățile incluse în acest job?

Pe ce ar trebui să mă focusez în momentul interviului?
Să am o atitudine calmă, pozitivă, prezentă pe tot parcursul interviului.
Să ofer răspunsuri concise la întrebările puse. La rândul meu să pun întrebări. Să-mi exprim curiozitatea despre job-ul dorit. Să ofer exemple din job-ul anterior sau din proiectele individuale, pentru a sublinia similaritatea cu respunsabilitățile din cadrul job-ului la care aplic acum.

Cum reacționez la sfârșitul interviului?
Întreb despre următorii pași. Mă mențin interestă de poziția curentă și menționez că aștept cu nerăbdare un răspuns din partea angajatorului.


Tudor

Angajator - Recruitment Manager

Cu o experiență de peste 10 ani în domeniul recrutării, Tudor a organizat sute de interviuri, cunoscând foarte bine modul eficient de a comunica cu potențialii angajați și ce se urmărește la un interviu.

Răspunsurile lui Tudor
Cum ar trebui redactat un CV pentru a întări interesul angajatorului?
Un CV trebuie să fie concis, axat pe job-ul dorit. Informații relevante: date personale, istoric activitate profesională - fie că vorbim de voluntariat/internship-uri/studiu individual, pasiuni și aptitudini. Ultima mențiune este foarte imporantă, întrucât reflectă personalitatea și valorile persoanei. .

Ce așteptări am de la un potențial angajat?
Prima impresie contează! Modul în care acesta se prezintă la interviu denotă încrederea în sine, ceea ce este un punct în plus. Compatibilitatea între competențele acestuia și cerințele job-ului reprezintă un alt aspect important în angajare.
Curiozitatea despre postul curent, înclinația spre noutate, spiritul de echipă, modul de a reacționa la presiune și termene limită sunt de asemenea puncte forte.

Ce ar trebui să urmăresc în timpul interviului?
În primul rând starea de spirit a potențialului angajat. Dacă acesta este agitat, voi încerca să-i vorbesc calm, relaxat.
Atitudinea acestuia, în momentul în care discută despre cunoștințele sale relevante pentru poziția pe care aplică: dacă este încrezător în ceea ce spune, dacă este degajat, dacă îi face plăcere să vorbească despre aptituinile sale, comportament ce denotă o siguranță în propria persoană. Prin urmare, urmăresc caracteristicile predominante pentru un anagajat de succes.

Cum reacționez la sfârșitul interviului?
Menționez timpul în care voi da un răspuns aplicantului. Vin cu rugămintea de a anunța în cazul în care are loc o schimbare ( ex. nu mai dorește o colaborare)..

Sfaturile specialiștilor în recrutare

Iuliana Polverea, Recruitment Manager - ATOS

”Când vine vorba de CV, discuțiile încep să devină complicate.

De ce? Din simplul motiv ca CV-ul trebuie să fie asemeni unui bilet de intrare la un film. Este valabil doar pentru filmul ales de noi, o singură intrare și dacă nu suntem pe fază, posibil să nu mai prindem locuri bune in sala. Amuzant dar și adevarat.


Citește mai mult

Noi facem legătura între tine și companiile angajatoare.
Crează un profil de Aplicant. Te anunțăm de fiecare dată când apare un job potrivit ție sau aplici direct la job-urile disponibile de pe platforma noastră!