StartUp Career Top 5 al celor mai cautate job-uri pentru 2022 -

Top 5
al celor mai cautate job-uri
pentru 2022

 

Viața privată și cea profesională se aseamănă mult, în cazul fiecăreia există decizii care trebuiesc luate, multe întrebări puse… ca într-o cursă cu obstacole, presărată cu provocări, momente roz, dar și tensionate.

Da, ai citit bine. Începând de astăzi ai 5 idei cu care să pornești la drum pentru a-ți consolida cariera.

Fie că ești la început de drum și nu știi de unde să pornești sau că ești în stadiul de reconversie profesională, îți prezentăm 5 job-uri care să te ajute în a-ți echilibra balanța salariu-program de lucru-mediu de lucru-beneficii extra:

1. Specialist resurse umane și dezvoltare de talente

Am început lista cu acest rol, deoarece fiecare corporație sau firmă de dimensiuni mai mici sau mai mari are o nevoie vitală de specialiști în această zonă. Pe lângă îndatoririle de bază ale acestui rol și recrutarea celor mai bine pregătiți candidați, dezvoltarea angajaților existenți este necesară pe măsură ce anumite roluri dispar de pe piața muncii, iar altele apar. Astfel, specialiștii în resurse umane vor identifica noi abilități de care are nevoie compania și vor îndruma angajații să ia în calcul o a doua specializare sau să urmeze cursuri de formare profesională.


2. Programator

Piața muncii a înregistrat o creștere exponențială a job-urilor în IT față de anii anteriori împreună cu flexibilitatea și popularitatea muncii de la distanță. Este mai căutat un astfel de job în rândul bărbaților însă nu sunt excluse sub nici o formă femeile chiar dacă se află în minoritate. Acest rol nu presupune doar scriere de cod propriu zis, ci și proiectarea și dezvoltarea de aplicații și programe, dar și analizarea și înțelegerea nevoilor utilizatorilor.

3. Analist de date

Pe lângă faptul că ai nevoie de o răbdare de fier, precizie și o concentrare de neclintit, analizarea de date este și consumatoare de timp. Astfel, tot mai mulți angajatori de pe piață iau în calcul angajarea unui specialist în analizarea de date. Cu ajutorul acestui rol, companiile pot valorifica informațiile obținute de la utilizatori și clienți și le pot îmbunătăți experiența și performanța pe baza statisticilor.


4. Contabil

O profesie care și-a păstrat locul pe parcursul mai multor ani, deoarece este o nevoie permanentă de specialiști în acest domeniu făcând parte din categoria meseriilor de bază, la fel ca cea de avocat, învățător sau medic. Nici o corporație sau firmă de mici dimensiuni nu poate funcționa fară un contabil care să țină evidența bugetului, a investiților și a facturilor. Acest rol se bucură de succes datorită flexibilității sale, poți acumula beneficii fie că ești angajat, fie că lucrezi pe cont propriu.

5. Specialist marketing

Indiferent de industria în care se prestează anumite servicii sau se comercializează produse, fiecare companie are nevoie de un astfel de specialist pentru implementarea strategiilor de promovare, vânzări, monitorizări, rapoarte, organizare și nu numai. Marile corporații, dar și cele mai mici firme nu pot funcționa fără cineva în această zonă pentru analiza pieței, trend-urilor, targetare corectă și implementarea unei strategii specifice nevoilor și obiectivelor companiei.


Viața privată și cea profesională se aseamănă mult, în cazul fiecăreia există decizii care trebuiesc luate, multe întrebări puse… ca într-o cursă cu obstacole, presărată cu provocări, momente roz, dar și tensionate.

Alegerea job-ului potrivit nu se rezumă doar la o traiectorie ascendentă și evenimente pozitive.Alessia Mereuță.