StartUp Career SSIMA 2022 cel mai inovativ event al anului -

SSIMA 2022
cel mai inovativ
event al anului

 

SSIMA este evenimentul unde aflați despre aplicațiile Inteligenței Artificiale în sănătate, ultimele inovații în chirurgia robotică, direcțiile în care se va dezvolta domeniul.

Conferința internațională de inovație în tehnologie medicală, SSIMA Re:Imagine Healthcare își va deschide porțile celei de-a VI-a ediții în 5 septembrie, la Oradea.

Evenimentul, aflat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și singurul eveniment din Europa de Est susținut de cea mai prestigioasă societate profesională din lume de imagistică medicală și chirurgie robotică, MICCAI, reunește peste 40 de speakeri internaționali, din mediul academic, industria de profil, spitale, business și factorii politici.

SSIMA este evenimentul unde aflați despre aplicațiile Inteligenței Artificiale în sănătate, ultimele inovații în chirurgia robotică, direcțiile în care se va dezvolta domeniul.

Inteligența Artificială în sănătate și diferitele aplicații ale acesteia este subiectul principal al evenimentului.

Astfel, cele 5 zile de conferință vor începe cu un workshop pe Deep Learning în Sănătate “Explainable AI from First Principles” despre care veți putea afla mai multe aici. Workshop-ul este ținut de renumitul profesor olandez, Bart ter Haar Romeny, de la Universitatea Tehnică din Eindhoven. Prof Romeny este un keynote speaker frecvent la conferințe din domeniu și este renumit pentru algoritmii de Deep Learning și de analiză a imaginilor inspirate din modele biologice.

Despre medicina integrativă personalizată și rolul Deep Learning în a reduce decalajul dintre imaginile radiologice și cele patologice va vorbi Prof Mirabela Rusu, de la Facultatea de Medicina a Universitatii Stanford.

Dr Marius Saines, fondatorul University Advance Associates din Los Angeles, va vorbi despre imagistica avansată în medicină.

Inovatorul, antreprenorul și investitorul israelian, prof Alex Bronstein va vorbi despre ultima sa descoperire și vă invită să răspundeți împreună la întrebarea dacă proteinele își amintesc secvența genetică din care au fost traduse.

Președintele companiei Verily, divizia de sănătate a Google, va vorbi despre îmbunătățirea colonoscopiei cu AI, prin analiză, în timp real a imaginilor video.

Tot în zona de Deep Learning (DL) și aplicațiile acesteia în medicină, Prof. Tammy Riklin-Raviv, de la Ben Gurion University, va vorbi despre segmentarea cu algoritmi DL a imaginilor CT pulmonare pentru evaluarea severității COVID-19.

Prof Natalia Trayanova, de la Johns Hopkins University, pionier în cardiologia computațională va prezenta ultimul său proiect de cercetare, promovat de presa din întreaga lume, care îmbină AI și medicina computațională în cardiologia personalizată. Ultimul algoritm dezvoltat de echipa prof. Trayanova determină riscul de deces subit al persoanelor care suferă de boli cardiovasculare. Acest risc îi ajută pe medicii intervenționiști să prioritizeze pacienții care au nevoie de implantarea unui defibrilator cardiac.

Despre cum domeniul sănătății va fi transformat de AI va vorbi Dr. Aylet Akselrod Balli, care a condus divizia de AI a uneia dintre cele mai de succes start-up-uri de AI în imagistica medicală, Zebra Medical.

Un alt subiect intens dezbătut la conferință va fi chirurgia robotică și experții de top ai acestui domeniu vor fi prezenți la eveniment.

Profesorul Alon Wolf, co-organizator al SSIMA, Vicepreședinte al Universității Technion din Israel si unul dintre experții internaționali în domeniul roboticii împreună cu prof Lihi Zelnik-Manor, vor vorbi despre ultima lor inovație, concretizată într-un start-up referitor la feedback-ul haptic și aplicațiile acestuia în medicină.

Prof Marco Zenati, șeful departamentului de chirurgie al Facultății de Medicină a Universitatii Harvad și chirurgul care a realizat prima operație cu un robot din SUA va vorbi despre progresul către o sală de operații “context-aware”.

Pe lângă aceste subiecte, 2 paneluri extraordinare vor avea loc.

Unul dintre ele este pe investiție în digitalizarea sănătății, iar investitori în tehnologie din SUA și Israel vor împărtăși opinia lor despre direcțiile în care se va dezvolta domeniul tehnologiei medicale, care sunt tehnologiile în care investesc și cum ar trebui abordat domeniul inovației în tehnologii medicale.

O a doua sesiune este dedicată managementului situațiilor de urgență, inclusiv despre tehnologia folosită pentru aceasta.

Benjamin Rolnik, directorul laboratorului de medicină de precizie, Stanford Healthcare Innovation Lab, va povesti despre oportunitățile și activitățile pentru startup-uri medicale pe care le oferă programul Stanford Pipeline, pe care l-a fondat.

Prof Masakazu Yagi, de la Osaka University, alumnus al programului Stanford BIOdesign și fondator al programului Japan Biodesign, va ține o prelegere despre crearea unui ecosistem de inovație în sănătate și va folosi ca studiu de caz Japonia.

Agenda evenimentului o găsiți aici.

În concluzie, SSIMA este locul unde te poți conecta cu liderii internaționali ai MedTech-ului, pe care i-ai intalni la conferințele importante din Silicon Valley, Europa de Vest sau Israel. Doar că la SSIMA ai 5 zile să stabilești o legătură cu acești oameni, să îi întrebi cum poți reuși în domeniul acesta, cum să pornești un start-up de success sau pur și simplu să bei o bere cu ei și să aveți o discuție despre viață.

Și, mai mult, nici nu trebuie să aștepți la o coadă de cateva mii de oameni doar să le faci un pitch de 1 minut :)

Locurile sunt limitate și deadline-ul este aproape, așadar, completați cât mai repede formularul de participare, iar următorul pas este achitarea taxei de participare.


ELENA OVREIU - Fondator și Președinte SSIMA RE:IMAGINE HEALTHCARE.