StartUp Career Să ne-amintim, vă invit…cum arăta, oare, acea “parte plină a paharului”?🥛🤔 -

Să ne-amintim,
vă invit...cum arăta, oare,
acea “parte plină a paharului”?
🥛🤔

 

Când ne aflăm în căutarea unui loc de muncă, asta poate ajunge să genereze anxietate și să fie precum un roller coaster de sentimente 🎢 , trăiri, pozitive și negative, de scurtă sau mai lungă durată. Dar asta se întâmplă, da. Nu putem evita.
Chiar și-așa, vă propun (îmi propun, totodată, recunosc) să gândim (mai des!) pozitiv. Asta ne poate ajuta să ne concentrăm cât mai mult pe rezultatele pe care le așteptăm și le dorim a fi doar bune, fericite.

Și...știați?
Este absolut în regulă să ne simțim și triști, descurajați,?
Da, așa este. Nu este nicio crimă, nu este nicio datorie față de nimeni, niciun păcat.
Este normal. Este UMAN ❤️
În articolul de astăzi, m-am gândit să notez câteva lucruri pe care am putea să le punem practică pentru a rămâne cât mai pozitivi în timpul procesului de căutare a unui job sau al aceluia de tranziție în carieră, pur și simplu.
Și ce putem face?

◾️ Putem începe să exersăm vorbirea pozitivă cu propriul sine.

Ceea ce ne afectează cel mai mult nu este ceea ce cred alții despre noi, ci sentimentele noastre. Am învățat asta cu timpul. Să exersăm, așadar, vorbirea pozitivă cu noi înșine și să-ncercăm să fim propria noastră motivație. Putem.


◾️ Să-ncercăm să mai vedem și partea plină a paharului – cunoașteți vorba aceea.

Nu a fost niciodată o expresie rea, dacă ne gândim.
Chiar dacă adoptarea unei atitudini pozitive nu îţi rezolvă ca prin minune problemele care te apasă, merită încercată sau reluată, pentru unii dintre noi. Rău nu are cum să facă. Nicidecum.
Să facem cumva să căutăm mereu să vedem binele în oameni, în situații, dar și în noi înșine. Să ne ferim cât de mult putem de gândurile negative inutile. Să apreciem mereu ceea ce avem și să evităm să regretăm ceea ce nu avem.
Poate că nu avem locul de muncă visat, poate suntem într-o perioadă în care ne simţim singuri şi nici financiar nu stăm tocmai wow. Dar avem totuși o mulţime de lucruri pentru care ar trebui să fim recunoscători, chiar dacă uneori avem tendinţa de a uita de ele, gândurile negative acaparându-ne judecata, din păcate.

◾️ Să-ncepem să adoptăm un stil de viață ceva mai sănătos.

Să dormim suficient și să mâncăm mai sănătos sau măcar cât mai echilibrat pentru a ne alimenta corpul și mintea. Să investim poate și-n exerciții fizice. Acestea ne pot ajuta starea de spirit, pot reduce stresul și pot să ne crească nivelul de energie.


◾️ Să ținem aproape oamenii pozitivi.

Să ne amintim întotdeauna că există o tendință puternică de a ne asemăna cu cei cu care petrecem cel mai mult timp. Un fel de...Spune-mi cu cine te însoțești, ca să-ți spun cine ești.
Pentru a fi pozitivi, pentru a ajunge din nou la succes, să ne înconjurăm totdeauna de acele persoane care ne pot inspira și care, la rândul lor, obișnuiesc să-și depășească limitele.
La polul opus, pesimiştii, chiar fără voie, pot ajunge chiar să ne descurajeze în demersurile noastre și nu ne dorim asta.


◾️ Și dacă tot am vorbit despre a ține pozitivul aproape, să petrecem mai mult timp cu familia și/sau prietenii.

Să petrecem timp cu persoanele care ne influențează (pozitiv!) ne poate crește nivelul de energie. Nu contează cât de ocupată este viața, întotdeauna să ne rezervăm timp pentru aceste persoane. Făcând asta, ne vom simți bucuroși, bine, în final.

Revenind acum la dificultatea de a găsi jobul, de a-l schimba, după caz, de a depăși perioade de inactivitate etc...well, aș spune același lucru dintotdeauna, chiar dacă ar însemna să mă repet – toate lucrurile se întâmplă cu un motiv. Dacă ați pierdut locul de muncă pe care îl aveați, a fost pentru că nu era, poate, locul propice pentru voi. V-ați gândit și în felul acesta?
Poate dacă nu ai obținut jobul nou pentru care te-ai pregătit atât de mult, pentru care te-ai prezentat atât de bine în interviuri, nu a fost pentru că nu ai fost bun sau că îți lipsește ceva. Uneori, comunicarea nu ajută așa cum ne-am dori sau aștepta, uneori oamenii pun etichete sau găsesc minusuri acolo unde ele nu există, mutându-și atenția greșit, pe lucruri ce nu merită.
Să nu mai dăm vina mereu pe noi înșine.
Mai degraba, să dăm ochii cu realitatea așa cum este ea și să vedem totul ca pe o experiență, poate chiar ca pe o oportunitate întrucât uneori, ceea ce pare a fi un sfârșit, poate fi chiar începutul a ceva mult mai bun pentru noi.
Partea plină a paharului de la început de discuție...v-ați adus aminte de ea, până la urmă? 😉
Așa funcționează, da.
S-o testăm cât mai des, propun.


_______________

Sunt Anisia, de “meserie” principală, OM.
Pe lângă asta, lucrez în Resursele Umane de peste 3 ani, recrutarea și consilierea în carieră fiind printre pasiunile mele. În plus, îmi place să și scriu.
Ce scriu?
Scriu recomandări utile, sfaturi, povestesc din experiențele trăite, împărtășesc idei și gânduri și sper sincer să ofer ceva bun facând-o.
V-a plăcut acest articol?
Urmăriți-mă pentru și mai multe, pe profilul meu aici 👉 Anisia Dumitrescu, dar și alături de partenerii mei de la StartUp Career. Pentru a nu rata noutățile noastre, apăsați clopoțelul pentru a fi notificați atunci când postăm din nou 🔔 Pe curând!