O carieră fericită - Ce înseamnă?

O carieră fericită

 

Ți-ai pus vreodată întrebarea, ce înseamnă pentru mine o carieră fericită? Dacă da, te felicit! Dacă însă răspunsul este nu, atunci te invit la analiză.

Ce înseamnă o carieră fericită? Cum ajungi sa o ai? Ce pași trebuie să faci și când? Și ultima întrebare...sunt fericit acum în cariera mea?
Fericirea în cariera nu poate să ți-o promită nimeni. Pentru unii fericirea se măsoară în salariu, pentru alții se măsoară in cifre și proiecte valoroase iar pentru alții, fericirea se masoară în prietenie.


Un studiu numit „Lucrurile fericirii” făcut de o firmă de recrutare americană, susține că doar 8% din mileniali (18-34 ani) sunt nefericiți la locul de muncă, în timp ce 16% dintre cei de 35-49 ani și 17% peste 55 de ani sunt nefericiți la locul de muncă. Studiul a constatat totodată și faptul că pe măsură ce progresează în carieră, angajații s-au simțit mai agitați, așadar automat mai nefericiți. Studiul a constatat și că factorii legați de fericirea în declin sunt: climatul fără libertate creativă, echilibrul muncă-viața nesănătoasă și presiunea exercitării de roluri de senior. Dacă e să formulăm o concluzie, aceasta ar fi că fiecare din noi, avem mai multe șanse să generăm o muncă de calitate și să fim productivi când suntem mai fericiți, cu aproximativ 12% mai productivi atunci când suntem apreciați.

În studiul „Relațiile la locul de muncă” ale LinkedIn, susțin ca există mai multe șanse ca milenialii (generatia Y) să lege prietenii cu colegii de muncă:

  • 57% dintre cei din generația Y spus că prietenia i-a făcut mai fericiți;
  • 50% dintre ei au declarat că prietenia oferă motivație;
  • 39% dintre mileniali au afirmat că prieteniile au generat rate mai ridicate de productivitate

Bazându-ne pe studii am putea chiar să afirmăm că dincolo de venituri, proiecte, și echilibrul dintre viața profesională și viața personală este probabil cel mai puternic factor care impulsionează la locul de muncă o persoană. Asadar rolul colegilor, importanța șefului, dimensiunea proiectelor, senioritatea fiecăruia sunt piese importante în acest joc al fericirii. Acest lucru se dovedește a fi adevărat peste tot, în ceea ce privește viața oamenilor și satisfacția locului de muncă, fericirea generală și emoțiile.

Nu ne garatează nimeni o carieră fericită însă fiecare din noi putem ajuta la fericirea noastră și a celorlati colegi.
Să avem zile fericite!

StartUp Career