StartUp Career I Love My Job: Explorând Satisfacția la Locul de Muncă cu Headlight Solutions -

I Love My Job

Explorând satisfacția la locul de muncă
cu Headlight Solutions

 

La Headlight Solutions suntem dedicați nu doar atingerii succesului comercial, ci și dezvoltării profesionale a fiecărui membru al echipei noastre.

Headlight Solutions este o companie de cercetare și dezvoltare cu o vastă experiență în producerea de software și hardware personalizat, fondată în anul 2013. Compania a evoluat constant de-a lungul timpului, dezvoltând o bază solidă de clienți în principal prin prisma faptului că poate oferi soluții complete: hardware, software și consultanță.

Scopul principal este acela de a crea un produs de înaltă calitate având costuri eficiente. Clienții HEADLIGHT SOLUTIONS provin din diferite tipuri de piețe, cum ar fi administrația publică (pentru nișa orașului inteligent), sectorul bancar, furnizorii de utilități și așa mai departe.

Headlight Solutions este o companie prietenoasă și orientată către o cultură de echipă. Încurajează comunicarea deschisă și relațiile strânse între angajați, promovează un mediu de lucru prietenos și încurajator, unde fiecare se simte apreciat.

Sunt dedicați dezvoltării personale și profesionale a angajaților și fac tot posibilul să ofere un echilibru sănătos între viața profesională și cea personală. Cu o atitudine prietenoasă și deschisă, se străduiesc să creeze un loc de muncă în care oamenii să se simtă bine și să se bucure de munca lor în fiecare zi.

Alina Andrei - Manager


Ce te-a atras inițial să lucrezi la Headlight Solutions și cum crezi că s-au schimbat valorile și obiectivele companiei de-a lungul anilor de când lucrezi aici?

De când mă știu am ales să fac lucruri care m-au atras, m-au stimulat, m-au determinat să dau tot ce e mai bun. Am vrut să cresc și să mă dezvolt, să învăț lucruri noi și să îmi testez limitele. Însă eram în permanență nemulțumită, pentru că sistemul în care lucram nu mă lăsa să fac asta așa cum îmi doream. Așa că după 13 ani, am schimbat - din nou – domeniul, pentru a accepta o funcție de Project Manager în IT. La început, au fost câteva proiecte pe care le urmăream, dar compania a început să crească și a fost nevoie de o reformă a procedurilor de lucru, care a dus la îmbunătățirea raporturilor interne, pe de o parte, dintre management și angajați, dar și extern, în relația cu clienții.


Ce te-a făcut să te simți valorizat și motivat să continui să lucrezi aici pe termen lung?

Faptul că, indiferent de situație, am fost apreciată pentru eforturile mele zilnice, mi s-au recunoscut realizările și, deși au fost remarcate și greselile inevitabile, am fost încurajată să o iau ca pe o situație din care am învățat încă ceva. Apreciez că s-a construit un mediu de lucru pozitiv și sănătos, că există un echilibru între viața profesională și cea privată și că am siguranța unui loc de muncă stabil.


Care sunt oportunitățile de dezvoltare profesională și personală pe care le-ai avut în cadrul Headlight Solutions, și cum te-au ajutat acestea să te dezvolți în cariera ta?

Un lucru foarte important care m-a ajutat să mă dezvolt a fost suportul permanent al colegilor, care au avut răbdare să pot înțelege terminologia, cerințele unui proiect și modul de abordare a sarcinilor. Pe de altă parte, oportunitățile pe care le-am avut prin participarea la diverse evenimente, mi-au extins orizontul și m-au ajutat să acumulez cunoștințe pe care să le aplic în procesul de management al proiectelor.

Cum consideri că Headlight Solutions se diferențiază de alte companii în ceea ce privește mediul de lucru?

Headlight Solutions a adus în cariera mea profesională ceea ce mi-am dorit dintotdeauna: un mediu plăcut, mediu suportiv, comunicare onestă și deschisă. Pentru mine, onestitatea și comunicarea deschisă sunt de departe elementul principal. Și să nu uităm de respect, căci este un aspect mereu apreciat.

Dănuț Burlacu- Product Manager


Ce te-a atras inițial să lucrezi la Headlight Solutions și cum crezi că s-au schimbat valorile și obiectivele companiei de-a lungul anilor de când lucrezi aici?

Lucram de 17 ani într-o companie într-o zonă de nișă, în care m-am dezvoltat profesional până la un anumit nivel, după care a intervenit plafonarea profesională. Intervenise rutina și acest aspect m-a determinat să fac o schimbare în acest sens. Începusem pasiv să caut o oportunitate, dar tot în aceeași perioadă, apăruse situația nefericită a pandemiei, fapt care mi-a împiedicat elanul – era o perioadă de incertitudine, lock down, iar angajatorii făceau cu greu față gestionării situației cu proprii angajați – iar șansele oportunităților scăzuseră dramatic. Cu toate acestea, o întâmplare mi-a scos în cale oprtunitatea de a lucra în cadrul companiei Headlight Solutions. Perioada schimbării, vorbesc de iunie 2020, era una riscantă, deoarece nimeni nu putea prezice prea mult despre ce va fi în viitor. Și totuși, am ales schimbarea în urma câtorva discuții cu CEO-ul deoarece am fost atras de dinamismul proiectelor companiei.


Ce te-a făcut să te simți valorizat și motivat să continui să lucrezi aici pe termen lung?

M-am simțit că “acasă” din prima zi de muncă. Am simțit mereu sprijin și suport din partea conducerii în situațiile în care am avut nevoie. Iar motivația de a mă alătură într-un ”long time commitment” alături de companie, vine atât din natura proiectelor care sunt o provocare prin diversitatea lor cât și din atmosfera destinsă.


Care sunt oportunitățile de dezvoltare profesională și personală pe care le-ai avut în cadrul Headlight Solutions, și cum te-au ajutat acestea să te dezvolți în cariera ta?

Fiind o companie cu implicații în Research & Development, în dezvoltarea de produse customizate după necesitățile clienților, am fost nevoit să îmi extind cunoștințele și în alte direcții care nu erau în zona mea de expertiză. Această experiență, mă ajută să depășesc provocările și situațiile noi.

Cum consideri că Headlight Solutions se diferențiază de alte companii în ceea ce privește mediul de lucru?

Este binecunoscut că în calitate de angajați, petrecem o treime din zi la serviciu. Și mediul de lucru, înseamnă atât condiția spațiului de lucru oferit de companie – care este foarte generoasă din acest punct de vedere cât și mediul creat de colegi. Mediul de lucru, aș spune că suntem noi, colegii, echipa formată în decursul timpului.

Cristian Călin – Graphic Designer


Ce te-a atras inițial să lucrezi la Headlight Solutions și cum crezi că s-au schimbat valorile și obiectivele companiei de-a lungul anilor de când lucrezi aici?

Pot să mă mândresc că fac parte din echipa Headlight Solutions încă de la începuturile companiei. Am fost un membru activ al echipei de marketing care a creat brandingul pentru Headlight Solutions. Inițial, am fost atras de deschiderea companiei față de ideile și conceptele pe care le-am propus, precum și de libertatea de a crea materiale de promovare inovatoare.

Pe parcursul anilor, valorile și obiectivele au rămas practic neschimbate. Am știut încă de la început că ne concentrăm pe nevoile clienților, comunicare și calitate. Cu toate acestea, odată cu evoluția companiei și extinderea portofoliului de clienți, standardele și cerințele au atins un nivel superior. Mă bucur că am luat parte la această creștere și sunt entuziasmat să continui să contribui la succesul și excelența Headlight Solutions în viitor.


Ce te-a făcut să te simți valorizat și motivat să continui să lucrezi aici pe termen lung? Care sunt oportunitățile de dezvoltare profesională și personală pe care le-ai avut în cadrul Headlight Solutions, și cum te-au ajutat acestea să te dezvolți în cariera ta?

Diversitatea și amploarea proiectelor dezvoltate de Headlight Solutions de-a lungul timpului au avut un impact semnificativ asupra dezvoltării mele profesionale, permițându-mi să evit stagnarea în simpla aplicare a unui brand book. De asemenea, am fost încurajat și sprijinit în urmarea cursurilor de design 3D, o pasiune pe care o aveam de mult timp, ceea ce a contribuit la extinderea portofoliului meu de abilități și la punerea în aplicare a conceptelor 3D dezvoltate de mine.

Producerea și comercializarea unor produse concepute de mine îmi oferă o mare satisfacție.

În plus, direcția în care se îndreaptă compania oferă atât siguranță, cât și un potențial considerabil pentru dezvoltarea mea viitoare.

Cum consideri că Headlight Solutions se diferențiază de alte companii în ceea ce privește mediul de lucru?

Deși sediul central al companiei se află în Brașov, eu locuiesc în București și am avut privilegiul de a lucra în regim full-time de la distanță. Acest lucru reflectă deschiderea companiei față de alternativele de lucru și a fost posibil cu mulți ani înainte de izbucnirea pandemiei, când conceptul de "work from home" începea să fie acceptat și adoptat treptat de tot mai multe organizații.

Investițiile constante în echipamentele și tehnologiile de ultimă generație au simplificat considerabil munca și au creat un sentiment similar cu cel dintr-o corporație multinațională, dar fără rigiditatea și barierele de comunicare cu managementul. Faptul că Headlight Solutions promovează o comunicare deschisă și abordarea problemelor prin găsirea de soluții, în loc să caute vinovați sau să impună sancțiuni, demonstrează angajamentul acesteia pentru un mediu de lucru prietenos și productiv.

Ionuț Poiană – Software / Hardware Tester


Ce te-a atras inițial să lucrezi la Headlight Solutions și cum crezi că s-au schimbat valorile și obiectivele companiei de-a lungul anilor de când lucrezi aici?

Ce m-a atras pe mine la Headlight Solutions a fost faptul că este o companie românească, în dezvoltare și m-am gândit că pot crește și eu odată cu aceasta. În privința valorilor companiei, pot spune că au rămas neschimbate, dar sunt unele cu care rezonez, punându-se accent pe oameni, mai ales pe dezvoltarea personală și profesională a oamenilor. Întotdeauna ești încurajat să spui ceea ce gândești.


Ce te-a făcut să te simți valorizat și motivat să continui să lucrezi aici pe termen lung?

Pot spune că am avut de la bun început susținerea managerilor cât și a întregii echipe. În cadrul companiei, lucrez ca Software / hardware tester. Datorită profilului de lucru al companiei (Research&Development) cât și a proiectelor dezvoltate pentru diferiți clienți sau proiecte interne, mediul de lucru este unul dinamic astfel că nu te poți plictisi făcând același lucru mereu, deci dispare monotonia.


Care sunt oportunitățile de dezvoltare profesională și personală pe care le-ai avut în cadrul Headlight Solutions, și cum te-au ajutat acestea să te dezvolți în cariera ta?

Compania mi-a oferit posibilitatea de a mă dezvolta pe plan profesional, susținându-mă prin cursuri de formare profesională sau de îmbunătățire a abilităților profesionale.

Cum consideri că Headlight Solutions se diferențiază de alte companii în ceea ce privește mediul de lucru?

În cadrul Headlight Solutions mediul de lucru este unul prietenos, unde te simți ca într-o familie, având în vedere că nu suntem o echipă foarte mare, astfel, am ajuns să leg prietenii de durată.

Silvia Călin – Executive Director


Ca director executiv al companiei, care sunt strategiile și inițiativele cheie pe care le implementezi pentru a menține angajații și colaboratorii motivați, implicați și loiali față de organizație?

Menținerea angajaților și colaboratorilor motivați, implicați și loiali este esențială pentru succesul oricărei organizații. Pentru a realiza acest lucru nu am o “rețetă” clasică. Ar fi foarte frumos, și poate și mai ușor, să pot acționa după niște reguli scrise dintr-un manual de management și totul să meargă minunat, dar nu e așa. Fiecare om e diferit comparativ cu un altul și toți au nevoi distincte.

Ce îmi place să aplic, și nu e neapărat o strategie sau inițiativă, ci mai degrabă ar trebui să fie obligatoriu în orice companie, este comunicarea deschisă și transparentă, pe care o încurajez cu fiecare dintre angajați. Cu toții trebuie să știm ce se întâmplă în organizație, care sunt obiectivele, cum contribuie fiecare la atingerea acestor obiective și cum se iau deciziile importante. Angajații pot fi mai motivați atunci când se simt implicați în procesul de luare al deciziilor care îi impactează în mod direct. Sunt implicați în brainstorming-uri, grupuri de lucru sau sunt consultați pentru a crea soluții și strategii de dezvoltare a proiectelor.

Ca să putem livra un proiect funcțional și în termenul propus avem nevoie să fim o echipă. Fiecare dintre noi este un pion important în desfășurarea optimă a activității.

Ne place inovația și opinia fiecărui angajat poate fi o idee minunată sau o rezolvare a unei probleme.

Cum loialitatea lor este importantă pentru companie, și a companiei pentru ei este la fel de importantă. Ca să le putem demonstra acest lucru, le oferim susținere și oportunități pentru dezvoltarea profesională prin training-uri, certificări profesionale, cursuri diverse etc.


Care este mesajul pe care doriți să îl transmiteți angajaților și viitorilor candidați care vor să se alăture echipei voastre?

La Headlight Solutions suntem dedicați nu doar atingerii succesului comercial, ci și dezvoltării profesionale a fiecărui membru al echipei noastre. Ne angajăm să creăm un mediu de lucru în care inovația, colaborarea și excelența sunt încurajate și recompensate. Suntem o echipă care pune preț pe diversitatea și contribuția fiecărui individ.

Credem în comunicarea deschisă, în dezvoltarea continuă și în susținerea echilibrului între viața profesională și cea personală.

Dacă doriți să vă alăturați echipei noastre și să contribuiți la creșterea și succesul nostru comun, suntem bucuroși să vă avem alături de noi și să vă oferim oportunități de dezvoltare profesională.


Alătură-te echipei noastre și te vom convinge că vei dori să rămâi alături de noi pe termen lung. Și mai avem un atu mare – avem o cafea așa bună!!!Un proiect I Love My Job
by StartUp Career in cooperation with Headlight Solutions