StartUp Career I Love My Job: Explorând Satisfacția la Locul de Muncă cu BCR -

I Love My Job

Explorând satisfacția la locul de muncă
cu BCR

 

BCR nu este doar un angajator, ci o comunitate de încredere orientată către succesul comun.

Banca Comercială Română, membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România.

Cine sunt oamenii de la BCR? Sunt cei care reinventează bankingul în fiecare zi prin soluții de digitalizare și educație financiară. Anual, 1 din 5 români își cumpără o locuință folosind serviciile și produsele BCR, și 1 din 6 români accesează credite pentru nevoi personale. Sunt echipa care susține dezvoltarea și sănătatea financiară prin tehnologie, și care face posibil ca peste 500.000 conturi să fie deschise digital.

Ileana Iliescu - Specialist Comunicare


Cred că BCR se diferențiază față de alte companii prin angajamentul său față de valorizarea personală. Prin susținerea proiectelor inovatoare și încurajarea angajaților să-și împărtășească perspectiva personală, BCR creează un cadru optim pentru soluții inovatoare și adaptabilitate la schimbare.

De-a lungul timpului am avut parte de o gamă variată de oportunități de formare și programe de creștere personală, atât eu cât și colegii mei. BCR m-a ajutat nu doar să-mi ating obiectivele profesionale, ci și să descopăr și exploatez potențialul maxim. Iar această atenție la dezvoltarea personală contribuie la un mediu de lucru motivant și împlinitor, consolidând dorința mea de a contribui și de a evolua în cadrul companiei pe termen lung.

BCR nu este doar un angajator, ci o comunitate de încredere orientată către succesul comun.

Gabriel Mihai Anghel - Inginer Software Senior

Inițial, am fost atras de BCR prin recomandările unor foști colegi, care trecuseră la această companie. Știam că sunt oameni de la care am învățat. Prezența lor la BCR mi-a transmis că aici se pune accentul pe soluții bancare inovatoare. Valorile și obiectivele BCR s-au menținut constante în dorința de inovare și de a oferi servicii de calitate clienților săi.

BCR se diferențiază printr-o cultură organizațională solidă și matură. BCR își îmbrățișează capacitatea de a se adapta la noile tehnologii. Lucrăm constant cu tehnologii de ultimă oră și ne asigurăm că aplicațiile noastre sunt mereu ”up to date” și în pas cu tehnologiile din industria IT. Această abordare progresistă mă face să mă simt valorizat și motivat să continui să lucrez aici. Deși BCR este o bancă, pot spune că din punct de vedere profesional, se poate compara cu orice companie specializată pe realizarea de aplicații software, nu este cu nimic mai prejos de o companie de top din industria IT, iar acest lucru mă face să îmi doresc să continui să lucrez în această bancă.

La BCR, am avut oportunitatea să lucrez cu tehnologii avansate și să mă confrunt cu provocări stimulative. Aici, pot vedea în mod clar impactul muncii mele asupra clienților și colegilor. Aici pot să văd cum munca noastră de câteva ore, zile, săptămâni le schimbă viața oamenilor, ceea ce îmi conferă un sentiment de împlinire și mă motivează să mă dezvolt constant.

Cred că ceea ce diferențiază cu adevărat BCR de alte multinaționale este impactul său pozitiv asupra societății. Deși este o instituție bancară, BCR joacă un rol activ în educarea comunității. Viziunea noastră privind viitorul și implicarea în proiecte sociale demonstrează că BCR înțelege importanța dezvoltării societății în ansamblu, ceea ce mă face să mă simt mândru că sunt parte din această echipă. Viitorul nostru ca societate stă în educație și în viitor, adică în tineri. Așa cum am spus, BCR stă foarte bine la ambele capitole, este extrem de implicată în educarea societății și la fel de implicată în proiectele pe care le derulează pentru tinerii din România. Cred că această direcție pe care BCR o are poate schimba în mod semnificativ societatea.

Elena Buche - Expert Financiar Bancar

Performanța remarcabilă este posibilă atunci când angajații cu personalitate, talent și experiență se unesc. Descopăr în BCR o deschidere reală către a delega cât mai multă responsabilitate personală angajaților săi, iar asta îmi dă încredere în mine. BCR caută oameni care pot face diferența în mai bine, iar eu mă bucur să fiu unul dintre ei.

Accentul organizației este acela de a promova o cultură a inovației și se aliniază perfect cu propriile valori și aspirații. Întotdeauna am fost pasionată să lucrez într-un mediu dinamic în care ideile sunt încurajate. Sunt un om creativ de fel și îmi propun să cultiv multă bucurie pe oriunde trec.

BCR pune accent pe ceea ce au de transmis angajații. Noi oamenii lucrăm mai ușor când simțim că ideile noastre sunt încorporate în activitățile organizației, iar asta mă încurajează să îmi doresc o colaborare pe termen lung.

Tot timpul caut să identific cum pot aduce plus valoare locului în care mă aflu, apoi analizez cultura organizației din care fac parte. Știu că am de-a face cu o cultură organizațională îndreptată spre creșterea oamenilor, respect, integritate, comunicare, etică profesională, deschiderea către cunoștințe noi despre tehnologiile în continuă evoluție. Este unul din motivele pentru care mă văd aici în următorii ani.
Când se discută despre ceea ce mă motivează eu am următoarea abordare: nu cer înainte de a oferi și apoi nu cer mai mult decât pot oferi. Sunt o persoană fidelă angajatorului și caut să mă dezvolt în cadrul organizației și să pun în folosul acesteia informațiile dobândite.

Prin intermediul unui proiect intern, care în opinia mea își îndeplinește scopul, Știrile BCR, am reușit să aflu de existența anumitor colegi care realizează cursuri de dezvoltare personală, ședințe de coaching, activități recreative și chiar activități de educație financiară pentru copii.
Printr-un alt proiect, dar de această dată unul unic cum este Școala de Bani, în cadrul căruia mulți creștem și contribuim la educația financiară a populației, mi-am găsit și eu locul.

Am îndrăznit să mă alătur acestor inițiative și încă de la prima interacțiune simț un câștig și un real suport pe calea spre o deosebită dezvoltare atât în plan profesional cât și în plan personal. BCR investește în mod real și aplicat în oameni.BCR oferă un mediu de lucru antrenant în care ai ocazia să colaborezi cu oameni profesioniști, care pot ajuta în evoluția profesională dar și personală.

Munca flexibilă, un alt avantaj pe care BCR l-a avut în vedere cu mult timp înaintea altor organizații de profil, reprezintă un plus pentru noi. Sunt bucuroasă să contribui la misiunea organizației din care fac parte în prezent și totodată să fac parte dintr-o echipă care împărtășește valorile mele. Acesta este un alt plus pe care nu îl văd în alte companii.

Andra Darinca Ascante - Director de Grup

Mi-am dorit tare mult să lucrez în BCR, întrucât era cea mai mare bancă din România și știam că o să am foarte multe oportunități de dezvoltare, trebuia doar să demonstrez și să arăt că îmi doresc să evoluez. Așa că, iată-mă în iunie 2009, cu emoție pășind prima zi în BCR. Aveam o mie de gânduri și întrebări dar m-am liniștit când am început să discut cu colegii mei care mi-au dat încredere și mi-au confirmat că sunt unde trebuie.

Îmi place mult că totul pleacă de la și spre oameni. Îmi place și sunt recunoscătoare că se investește în oameni. Și când spun oameni, mă refer la colegi, dar și la clienți. Fiecare dintre noi se implică și își dorește să-l ajute pe cel cu care interacționează, fie el coleg sau client. Asta mi-a plăcut cel mai mult. Pentru mine contează foarte mult echipa, interacțiunea umană, dezvoltarea personală. Iar în această companie găsesc toate ingredientele de care am nevoie să mă simt bine și să lucrez cu plăcere.

Mi-am început cariera ca Partener Clienți Retail. Încet, încet am acumulat cunoștințe, mi-am dezvoltat abilități noi. Am avut mereu parte de suportul și susținerea celor din jurul meu și am ajuns repejor Responsabil de Unitate. Încă de la început m-am simțit valorizată și motivată să învăț cât mai multe, să ies din zona de confort și să spun “DA” oportunităților care apăreau.

Am fost pe rând:
● “architect BCR”, rol care m-a ajutat să susțin traininguri pentru colegii mei;
● sunt profesor de Educație Financiară;
● profesor în Școala de Cariere;
● am fost implicată în mai multe proiecte zonale.

Astăzi sunt Director de Grup, poziție care a venit la pachet cu multe responsabilități, în special față de colegii mei, în care îmi doresc să investesc la rândul meu, ceea ce m-a învățat până acum această companie.

BCR este o companie care îți oferă oportunități de dezvoltare, te echipează cu tot ce ai nevoie pentru a face față tuturor oportunităților, îți creează mediul și contextul adecvat pentru a te dezvolta. Este o companie care pune oamenii pe primul plan, atât angajații cât și clienți, investește în educația financiară a românilor, susține prosperitatea companiilor și se implică activ în proiecte sociale.
Nu m-am gândit nicio clipă să plec din BCR, întrucât această organizație mi-a dat multe oportunități de dezvoltare pe multe paliere (business, training, leadership, etc).

Andreea Dorina Grama - Manager Produs

Sunt parte din echipa BCR de 8 ani, durată care mă surprinde și pe mine, pentru că am nevoie constant de schimbare. 😊 Schimbarea mi-a fost oferită însă intern, astfel încît să nu simt nevoia să schimb extern. Organizația este într-o continua schimbare, creștere, lucru pe care îl simțim cu toții intern, dar mai ales clienții noștri.

Prețuiesc foarte mult relațiile interumane, le consider motorul dezvoltării mele personale și profesionale. Am avut norocul să am mereu manageri de la care să învăț, care mi-au lăsat suficientă libertate să mă dezvolt, să experimentez, să greșesc, care au crezut în mine că pot să preiau frâiele unor proiecte importante. Cred că leadershipul nu se măsoară în cunoștințe de business, capacitate de gestionare proiecte importante, ci în capacitatea de a-i crește pe alții, de a-i ajuta să devină cea mai bună versiune a lor.

Schimbarea nu este un proces ușor, mai ales când vorbim de o organizație de talia BCR. Am exersat atât de mult acest mușchi al schimbării, al adaptării, încât reușim cu rapiditate să ne recalibrăm. Pandemia a fost examenul pe care am reușit să îl trecem cu brio și care ne-a demonstrat fiecăruia dintre noi, indiferent de poziția în organizație, că avem impact și că avem puterea de a influența felul în care lucrăm. A fost oportunitatea perfectă să facem trecerea către angajat contributor, să înțelegem că depinde de noi să ne creăm locul care să ne placă și să ni se potrivească.
Cred că în momentul în care ești în căutarea unei schimbări, trebuie mai întâi să îți fie foarte clar ce îți dorești și, să știi, că îți ești dator ție să încerci să produci schimbare acolo unde ești. Până la urmă “oriunde te duci, tot de tine dai”.

În cei 8 ani de când fac parte din familia BCR, am schimbat 3 poziții, trecând din zona de Corporate Sales, în cea de Change Management și acum în cea de Produse.
BCR se diferențiază de alte companii prin asumarea acestui rol de învățare și educație. Începând cu noi. Noi suntem cei care încă mai avem de învățat și o facem în fiecare zi, cu greșelile inerente, dar și rolul pe care ni l-am asumat în educarea financiară și antreprenorială. Ne dorim să normalizăm conversațiile despre bani, planificare și independență financiară, astfel încât tinerii să fie expuși la ce înseamnă dezvoltarea unui plan de viață sustenabil, dar și la comportamente responsabile în raport cu banii și munca. Ce mă atrage și mă determină să rămân în organizație este ambiția de a deveni mai buni în fiecare zi, baza noastră de comparație fiind în primul rând noi, cei de ieri și apoi competiția.

Simona Ciora – Șef Departament Recrutare și Dezvoltare


Cred că pentru a avea colegi motivați și loiali companiei este foarte importantă experiența lor de zi cu zi în cadrul organizației. Și această realitate se construiește în permanență și se adaptează ținând cont de feedback-ul colegilor.

BCR este o organizație dinamică și complexă care oferă oamenilor multiple oportunități de învățare și dezvoltare. Suntem tot mai mult atenți la nevoile individuale, ca etape de viață personală și profesională ale colegilor noștri.

Și mai cred că empatia, personalizarea și flexibilitatea sunt chei importante pentru a valoriza diversitatea de generații, de skilluri și de opinii în cadrul organizației pentru a atinge obiectivele pe care ni le propunem.Un proiect I Love My Job
by StartUp Career in cooperation with BCR