StartUp Career Gânduri de final de an, gânduri la nou start 💭 -

Gânduri de final de an,
gânduri la nou start 💭

 
La An pe-ncheiate, să reflectăm.
La An Nou, să punem la cale tot ce e mai frumos, corect și recompensator pentru noi.
Merităm!

Imaginați-vă că a trecut un an întreg deja și nimic nu prea s-a schimbat.

Să fie oare asta ceea ce v-ați propus pentru voi, de fapt?

🔔 aceleași frustrări
🔔 aceleași lupte
🔔 aceiași...voi?

Poate că sunteți împăcați cu lucrurile așa cum sunt ele acum. Ok.
Dar dacă v-ați dori mai mult decât atât, v-ați gândit la asta, cum ar fi?
Ce ați spune dacă v-ați propune să reușiți mai multe, să faceți ceva cu adevărat important, să produceți acea schimbare pe bune în viața voastră?

Să știți că puteți. Puteți să vă schimbați viața în mai bine, cu pași mai mici, ori mai mari, dar ideea mea aici este că da, voi chiar PUTEȚI.
Ceea ce nu puteți, însă, este doar să sperați la asta și să așteptați ca lucrurile să se schimbe singure. Este necesar să acționăm mereu, este necesar să ne conturăm singuri viitorul pe care ni-l dorim pentru noi înșine. Și este necesar să ne creăm și calea potrivită, acel drum pe care să pornim înspre schimbarea dorită.

Mulți oameni trec prin viață așa, la întâmplare, de pe-o zi, pe alta, fără nicio direcție. Totuși, direcția înspre progres presupune acțiune, cum spuneam, una clar intenționată.

Când știi exact ce îți dorești să obții și motivul pentru care acel ceva dorit cu tărie este realmente important pentru tine, atunci...

🔔 vei ști exact ce pași să faci => lucru care va reduce senzația de copleșeală ce se va acumula pe drum
🔔 vei face progrese reale în sensul atingerii obiectivului tău => lucru care va instala senzația de bine, de mulțumire interioară
🔔 nu vei mai ajunge la finele anului întrebându-te unde a zburat timpul și de ce nimic concret nu s-a înfăptuit.

Începeți Noul An nu prin a avea planuri ce vă depășesc, planuri intangibile pe care știți de pe-acum că nu le veți putea ține ci, mai degrabă, începeți cu o strategie în adevăratul sens al cuvântului, una menită să vă ducă la obținerea acelui ceva nou și mai bun atât de mult dorit.


Să facem altfel acum.
Imaginați-vă că suntem deja la finele lui 2022 și aveți sentimentul că se încheie unul dintre cei mai buni ani ai voștri.

🔔 cum au arătat zilele voastre, activitățile de zi cu zi?
🔔 sunteți mulțumiți de ceea ce ați reușit până aici?
🔔 cât de mult v-ați dezvoltat, cât de mult ați progresat față de 2021, să zicem?
🔔 cât de wow vă simțiți?

Cum este acest exercițiu de imaginație? Ce simțiți? Interesant, nu? 😊

Revenind la momentul prezent, haideți acum să facem cumva astfel încât răspunsurile la întrebările de mai sus, atunci când le va veni vremea, să fie doar unele pozitive și bazate pe rutine și obiceiuri sănătoase. Așadar, vă propun să renunțăm, poate, la câteva “tabieturi” nu tocmai inspirate astfel încât, la sfârșitul anului ce abia urmează, de fapt, să strigăm reușita.

Haideți, astfel, să abandonăm obiceiul de a:

🔔 ne mai speria de schimbare din secunda 1 în care auzim de ea
🔔 a mai trăi doar în zona de confort, în bula proprie
🔔 mai gândi în exces, până la epuizare, absolut fiecare lucrușor, întorcându-l pe N părți, în căutarea a nici noi nu știm ce
🔔 a mai trăi în trecut doar
🔔 ne mai compara cu ceilalți
🔔 a ne mai gândi, din start, oricare ne-ar fi activitatea, că vom da greș, că nu avem niciun sens.

Haideți, mai bine, să:

🔔 ne setăm obiective realistice
🔔 rămânem cu picioarele pe pământ
🔔 avem așteptări decente (cele exagerate, uneori, pot duce la dezamăgire din cauza potențialelor eșecuri ce pot apărea; obiectivele tangibile și setarea acestora întocmai ne ajută să rămânem motivați, indiferent de micile piedici ce ar mai putea apărea pe drum).

Și cum să ne setăm aceste obiective noi măcar acum, cu ocazia Noului An, dacă până acum nu am simțit să o facem?

🔔 vă invit acum să ne uităm la anul ce tocmai se încheie și să încercăm să identificăm unde am avut succes și unde nu; făcând asta, vom putea stabili ce a funcționat corespunzător și ce nu, iar asta ne va ajuta să înțelegem ce lucruri ar trebui să continuăm să facem pentru a obține, astfel, tot mai multe reușite, dar și ce lucruri ar fi indicat să nu mai facem iar aici, să intervenim constant cu îmbunătățiri și orice alt demers menit să evite repetiția nereușitei

🔔 să facem loc pentru nou; să-nlocuim acele lucruri care nu mai merită atenția noastră cu unele noi, proaspete, promițătoare prin suflul nou adus odată cu ele

🔔 după stabilirea unor noi țeluri, să-ncercăm să păstrăm claritatea asupra a ce, când și cum ne dorim să obținem; poate ajuta să ne și notăm undeva aceste noi planuri și astfel, să le vizualizăm în fiecare zi sau ori de câte ori simțim că avem nevoie și să ne reamintim astfel pentru ce anume ne pregătim și unde am ajuns, în demersurile noastre

🔔 să transformăm noile obiective setate, pe parcurs, în niște obiceiuri și rutine noi – obiceiurile vor contribui masiv în a ne ajuta să obținem ceea ce ne-am propus, cu pași mici, dar însemnați

🔔 să reflectăm în mod regulat asupra planurilor stabilite: să ne verificăm periodic progresul, strategia adoptată, să vedem dacă cumva se cer sau nu modificări pe drum sau uneori, pur și simplu, niște pauze de respiro, binemeritatele și sănătoasele pauze de respiro!

🔔 și nu în ultimul rând, poate, să nu ajungem să facem o obsesie din a avea mai mult decât putem duce; uneori, lucrurile pot funcționa și cu ceea ce avem, cu mai puțin sau doar cu ceea ce am reușit să strângem până-ntr-un anumit punct și nu trebuie să ne dăm peste cap, precum Greuceanu, să venim cu și mai mult și mai mult, tot mai mult; să ne folosim, astfel, de ceea ce avem, poate doar să-i dăm o șlefuire nouă, una curată, proaspătă, să ne concentrăm pe ceea ce avem căci mereu va fi o resursă inepuizabilă și pe care ne putem baza necondiționat.

Parcă nu sună atât de greu, așa-i?

Să vină 2022 atunci 😊

Astăzi vreau să-nchei acest articol într-o manieră diferită.
Simt să o fac prin a-mi exprima recunoștința pentru ceea ce 2021 a adus, prin a-mi mulțumi mie însămi pentru omul care am rămas, pentru reușitele atinse, dar și pentru eșecurile care mi-au adus lecții pe care am reușit să le “prind” din mers, oricât de grele mi-au fost momentele de greș, atunci când mi s-au înfățișat înaintea ochilor și-a trebuit să...le accept. Atât.

Mereu mi s-a adeverit – lucrurile bune chiar vin la cei ce știu s-aștepte sosirea lor, da, așa este, dar mai ales, ele vin la cei care muncesc și se ambiționează să obțină tot ceea ce și-au propus, totdeauna prin căi umane, decente și demne.

Totodată și la fel de sincer, mulțumesc echipei frumoase de aici, de la StartUp Career, pentru hârtia pusă la dispoziție mereu, pentru cerneală și peniță, așa cum îmi place mie să spun 😊
În alte cuvinte, mulțumesc pentru locul acesta minunat unde m-am putut exprima ori de câte ori am simțit și din care m-am putut adresa vouă, celor ce mi-ați citit și-mi citiți rândurile cu real interes. Dar și mie, cumva...văzându-mi gândurile în negru, pe alb.

StartUp Career este un proiect de suflet, un ajutor, o idee a doi oameni care muncesc și nu așteaptă nimic înapoi pentru munca depusă. Poate doar un simplu “Mulțumesc!”.
Și-l aveți, dragilor și este unul binemeritat!

Iar vouă, celor ce ne citiți ideile nouă, celor ce ne hrănim din scris și din a da mai parte din cunoștințele noastre, din experiența și experiențele noastre, la fel, vă mulțumim că ne însoțiți 💙

Mă-nclin.



✒️, Anisia Dumitrescu.