Bun venit la Design de carieră!
Cocktail de idei noi, amestecate cu sens, care să te inspire.


Design de Carieră s-a născut din dorința de a promova în continuare valoarea de la care a pornit platforma StartUp Career: "Oameni pentru job-uri, nu job-uri pentru oameni". Este unul dintre puținele podcasturi din România unde se vorbește transparent despre carieră, piața muncii, angajați și angajatori. Punem punctul pe i și rupem eticheta de ”e un lux să muncești din pasiune”. Nu e un lux, e o realitate!


Ne dorim să fie din ce în ce mai mulți cei ce merg la muncă din pasiune și sperăm ca podcasturile să vă inspire să alegeți un job care să se potrivească cu pasiunea și stilul de viață pe care vi-l doriți.

#6

Despre comunicare eficientă în diferite cercuri - cu Adina Palea

Ultimul episod al primului sezon din podcastul "Design de carieră" vă surprinde cu o invitată deosebită: Adina Palea, conferențiar universitar, doctor în Științe ale Comunicării din cadrul Universității Politehnice din Timișoara cu o carieră didactică de 15 ani în domeniul comunicării și relațiilor publice și fondatoarea agenției No Filter Communication.

În acest episod, Adina ne va vorbi despre importanța comunicării eficiente într-o echipă, despre rolul, procesul și impactul comunicării în cadrul activităților unui colectiv. Adina spune că: "echipa este un organism viu care trebuie în permanență hrănit cu informație corectă" și că cele mai importante aspecte ale comunicării sunt: ascultarea activă, transparența și oferirea unui feedback constructiv și sincer.

Comunicarea este un proces mult mai complex decât îl conștientizăm noi și cine poate explica asta mai bine decât un profesor și specialist în acest domeniu?!

#5

Ce se întâmplă în spatele unui proiect de succes - cu Ana Maria Ciobanu

În cel de-al cincilea episod al podcastului "Design de carieră" am invitat-o pe Ana Maria Ciobanu, un reporter cu un deosebit talent de storytelling ce ne va povesti despre efortul din spatele unui proiect, despre rolul muncii în echipă și transformarea ideilor în realitate.

Ana deține, de asemenea, un canal de podcast: "Obiceiul pământului", în care abordează subiectul minorității etnice a romilor din România despre care va povesti mai multe în acest episod.

Poate uneori ai tendința de a controla oamenii atunci când lucrezi într-o echipă, însă în acest podcast vei învăța cum să delegi sarcini astfel încât distribuția lor să fie conformă cu ceea ce vrea fiecare să învețe, dar și cum să ai încredere în relațiile cu colegii tăi. Ana povestește cum a trecut peste reticența de a cere ajutorul, despre fricile din cadrul unei echipe, despre conflicte și neînțelegeri și despre cum comunicarea eficientă ajută la gestionarea tensiunilor din echipă.

#4

Coach, trainer sau mentor; care este diferența? - cu Iva Berghmann

Episodul 4 din podcastul nostru, "Design de carieră", ne încântă cu prezența Ivei Berghmann, o antreprenoare de succes cu experiență de 10 ani în training și coaching, dar și o pregătire profesională de excepție de la cei mai buni formatori din domeniu. Iva îți va dezvălui secretele coaching-ului în afaceri, te învață cum să transformi teoria în practică și cum să cauți succesul cu perseverență printre șanse pierdute.

Aflăm astăzi că de multe ori vocația ne alege pe noi, la fel cum profesia a ales-o pe Iva, care de ani de zile învață oamenii ce se simt pierduți să găsească în ei și în jurul lor resursele de care au nevoie pentru a avea succes.

"Succesul coaching-ului nu este al coach-ului, ci este al clientului." - aflăm de la Iva și tot ea ne vorbește despre munca îndreptată spre rezultat și despre puterea acțiunii. Dacă te gândeai că un coach bun îți oferă sfaturi și recomandări, află că un coach bun îți adresează întrebări și tu găsești singur răspunsurile. Audiție plăcută!

#3

PR-ul și Comunicarea privite altfel cu Iulia Rotărescu

Cel de-al treilea episod din podcastul nostru, "Design de carieră", ne surprinde cu o invitată deosebită: Iulia Rotărescu, o profesionistă în comunicare și relații publice, cu peste 7 ani de experiență în diverse domenii, o persoană autentică, valoroasă, cu o poveste de viață interesantă, care ne-a impresionat pe deplin prin talentul ei special de storytelling despre provocări și oportunități.

Iulia ne-a povestit că din toate joburile pe care le avem de-a lungul carierei noastre putem deprinde câte ceva nou și util, fie că e vorba despre soft skills sau hard skills. Ne-a spus că nu există limite în drumul spre cariera de vis atât timp cât există 99% muncă și 1% talent și că principalele calități pe care cineva care își dorește să lucreze în PR sunt: inițiativa, proactivitatea, dorința de dezoltare, de cunoaștere și curiozitate.

Vei afla din acest podcast tainele PR-ului. Sperăm ca Iulia să fie o sursă de inspirație pentru toți ascultătorii noștri, haide să auzim mai multe! Audiție plăcută!

#2

Corina Neagu - Departamentul de HR : Necesitate sau moft?

Corina este consultant în domeniul resurselor umane cu peste 20 de ani experiență, iar de 10 ani este și mentor HR și fondatorul companiei DARE (Development Advice and REsources) prin care oferă programe de dezvoltare organizațională, servicii de recrutare, consiliere în carieră, coaching și mentorat și consultanță în resurse umane. Printre numeroasele sale ocupații, este autor, speaker la evenimente din sfera HR, profesor, blogger și mai presus de toate, mamă.

Vei afla din acest podcast cum să acumulezi experiență de muncă, cum să dobândești abilități de comunicare, cum să-ți canalizezi emoțiile în a face ceva constructiv și cum să folosești pasiunile și valorile tale în piața muncii. Corina ne povestește despre menținerea unui echilibru între muncă și viața personală și ne învață cum să ne setam corect așteptările. În plus, ea ne îndeamnă să nu ne limităm la educația școlară, ci să apelăm și la educația informală și alternativă care este extraordinar de benefică.

#1

Cum să adaugi valoare prin public speaking
cu Valentina Pufulescu

Te-ai săturat să nu ai cuvintele la tine atunci când vorbești în public și îți dorești să dai refresh carierei tale? Ești pregătit să privești lucrurile ca pe o oportunitate? Avem soluția pentru ca tu să devii un bun vorbitor în public. Am dat startul podcastului “Design de carieră” marca StartUP Career unde împreună cu specialiști în domeniile lor vom aborda subiecte de interes pentru tine. În primul episod, invitata noastră ne va vorbi despre cum ne putem dezvolta abilitățile de public speaking.

Valentina Pufulescu este jurnalist, trainer media și public speaker. După 22 de ani de experiență în televiziuni precum Realitatea TV sau România TV, se alătură echipei Euronews România. Este fondatorul podcastului SHIFT unde tratează subiecte legate de comunicare.

Dacă ți-am stârnit curiozitatea, dar mai ales dacă îți dorești să devii un bun vorbitor, te invităm să urmărești episodul de astăzi mai jos pentru a afla tehnicile pe care să le folosești în procesul tău de formare în public speaking.