StartUp Career Crede-mă, jobul tău nu trebuie să fie plictisitor -

Crede-mă,
jobul tău nu trebuie să fie plictisitor.

 

Peste 89 600 de ore din viață le petrecem muncind…sunt zeci de mii de ore pe care poți să le dedici unui job sau unei pasiuni. Da, spunem pasiune pentru că noi credem că  poate să existe o simbioză între muncă și pasiune.

Job vs. pasiune


Proiectul StartUp Career a început din dorința de a găsi o formulă pentru potrivirea perfectă dintre job și pasiune. Am pornit de la lucrurile pe care le vedem în jur: oameni foarte bine pregătiți și care lucrează de peste 20 de ani în domeniul IT, dar care sunt blazați, inflexibili, fără pasiune pentru job și chiar fără pasiuni extra job…nimic nu-i mai animă, nimic nu-i impresionează. Și pe de altă parte, persoane care debordează de pasiuni, curiozități în domeniul IT și nu numai, au multă energie, dar care nu au o pregătire în IT. Pornind de la această paradigmă a societății prezente ne-am întrebat: Oare angajatorii / companiile ce preferă? Ce tip de oameni vor să aibe în echipe? Iar oamenii fără pregătire în IT, dar pasionați cum pot să aibe o carieră în acest domeniu?

Și așa a început visul sau visarea :)


Am plecat de la ideea de a realiza o recrutare dincolo de clasicul CV: cine este candidatul ca persoană, ce-i place să facă, pasiunile, realizările și visele sale. Având tangențe cu domeniul recrutării, întâlnim oameni introvertiți, dar extrem de pasionați, caracteristici ce nu pot fi deseori reflectate într-un CV. Încurajăm companiile să abordeze o altă strategie de recrutare, să fie deschise în a vedea  pasiunile candidaților dincolo de pregătire: câte voluntariate au făcut, câte idei și inițiative de proiecte au avut. Credem că partea hard a unui job poate fi învățată, dar nu există training pentru entuziasm! Fiecare poveste de succes a companiilor se bazează pe pasiunea oamenilor care o clădesc.

Misiunea noastră este să contribuim la o schimbare. Acest site este dedicat atât candidaților, cât și companiilor.

Pentru candidați oferim posibilitatea de a participa la cursuri online din domeniul IT și conexe: marketing, business english, design - astfel pot să dobândească abilități hard necesare unui job. De asemenea, oferim materiale și modele de CV care să-i pregătească pentru interviurile de angajare, putând chiar să aplice la joburile pe care le publicăm pe site sau să ne trimită CV-ul direct nouă. Facem chiar mai mult: ne angajăm că analizăm fiecare CV în parte, potrivim abilitățile și pasiunile unui candidat cu cerințele unui job și comunicăm companiei care sunt persoanele potrivite. De asemenea, transmitem candidatului potențial ce ar mai trebui să îmbunătățească pentru a se potrivi perfect unui job existent.

Pentru companii oferim posibilitatea de a posta job-uri, garanția că noi le propunem candidați potriviți, șansa de a publica articole interesante axate pe valorile umane ale companiei, oportunitatea de a-și promova cursurile online pe care le fac.

Ideea proiectului StartUp Career a început de la un om pasionat - cum altfel?!
În două cuvinte este vorba despre Nicu Ogârcin. În mai multe cuvinte “tehnice”, Nicu este Windows Infrastructure Support Engineer, cu experiență de peste 20 de ani în IT. Gustă lumea corporațiilor de 10 ani și pentru că este curios din fire, învață mereu lucruri noi: a început să se dezvolte mult pe partea de programare/scripting în Python, are certificare în C, este pasionat de C embeded de unde a izvorât și pasiunea pentru Arduino si Raspberry Pie.

Pentru cei care descrierea de mai sus sună SF, să trecem la lucruri mai… pământești. Nicu - omul: s-a distrat 20 de ani pe patine, în viteză (patinaj viteză), 15 ani a alergat după minge pe iarbă (tenis de câmp), iar cycling-ul este al doilea lui tip de mers :) Îi place să se piardă în electronica aplicată, este mega fan LEGO, Nintendo și Star Wars, iar când e “serios” citește o colecție impresionantă de cărți pe Kindle cu un borcan de Nutella lângă el. Se implică într-o grămadă de proiecte de voluntariat și de inovație la toate companiile în care a lucrat. Este mega-curios din fire și învață constant lucruri noi, iar idealul lui este să ajute oamenii să-și împlinească visele. Acesta este și motivul pentru care a creat StartUp Career.