StartUp Career Crede-mă, jobul tău nu trebuie să fie plictisitor -

Crede-mă,
jobul tău nu trebuie să fie plictisitor.

 

Peste 89 600 de ore din viață le petrecem muncind…sunt zeci de mii de ore pe care poți să le dedici unui job sau unei pasiuni. Da, spunem pasiune pentru că noi credem că  poate să existe o simbioză între muncă și pasiune.

Job vs. pasiune


Proiectul StartUp Career a început din dorința de a găsi o formulă pentru potrivirea perfectă dintre job și pasiune. Am pornit de la lucrurile pe care le vedem în jur: oameni foarte bine pregătiți și care lucrează de peste 20 de ani în domeniul IT, dar care sunt blazați, inflexibili, fără pasiune pentru job și chiar fără pasiuni extra job…nimic nu-i mai animă, nimic nu-i impresionează. Și pe de altă parte, persoane care debordează de pasiuni, curiozități în domeniul IT și nu numai, au multă energie, dar care nu au o pregătire în IT. Pornind de la această paradigmă a societății prezente ne-am întrebat: Oare angajatorii / companiile ce preferă? Ce tip de oameni vor să aibe în echipe? Iar oamenii fără pregătire în IT, dar pasionați cum pot să aibe o carieră în acest domeniu?

Și așa a început visul sau visarea :)


Am plecat de la ideea de a realiza o recrutare dincolo de clasicul CV: cine este candidatul ca persoană, ce-i place să facă, pasiunile, realizările și visele sale. Având tangențe cu domeniul recrutării, întâlnim oameni introvertiți, dar extrem de pasionați, caracteristici ce nu pot fi deseori reflectate într-un CV. Încurajăm companiile să abordeze o altă strategie de recrutare, să fie deschise în a vedea  pasiunile candidaților dincolo de pregătire: câte voluntariate au făcut, câte idei și inițiative de proiecte au avut. Credem că partea hard a unui job poate fi învățată, dar nu există training pentru entuziasm! Fiecare poveste de succes a companiilor se bazează pe pasiunea oamenilor care o clădesc.

Misiunea noastră este să contribuim la o schimbare. Acest site este dedicat atât candidaților, cât și companiilor.

Pentru candidați oferim posibilitatea de a participa la cursuri online din domeniul IT și conexe: marketing, business english, design - astfel pot să dobândească abilități hard necesare unui job. De asemenea, oferim materiale și modele de CV care să-i pregătească pentru interviurile de angajare, putând chiar să aplice la joburile pe care le publicăm pe site sau să ne trimită CV-ul direct nouă. Facem chiar mai mult: ne angajăm că analizăm fiecare CV în parte, potrivim abilitățile și pasiunile unui candidat cu cerințele unui job și comunicăm companiei care sunt persoanele potrivite. De asemenea, transmitem candidatului potențial ce ar mai trebui să îmbunătățească pentru a se potrivi perfect unui job existent.

Pentru companii oferim posibilitatea de a posta job-uri, garanția că noi le propunem candidați potriviți, șansa de a publica articole interesante axate pe valorile umane ale companiei, oportunitatea de a-și promova cursurile online pe care le fac.

Ideea proiectului StartUp Career a început de la niște oameni pasionați, cum altfel?!
În primul rând este vorba despre voi, oameni minunați, tineri extraordinari care ați făcut posibilă apariția acestui proiect – StartUP Career. A pornit de la visele voastre, de la pasiunile voastre, de la idealurile voastre. Această platformă nu este a mea, a ta sau a cuiva anume…este a tuturor celor ce cred în schimbare, care vor să înceapă o carieră sau o reconversie profesională. Este a ta, a celui timid care abia reușește să zică câteva cuvinte la interviu copleșit de emoții. Este a celor care poate nu reușesc să termine un curs în 2 luni, ci poate reușesc în 6 luni, dar devin ingineri pasionați.

A venit momentul să dăm și nume pentru că merită….oameni care și-au găsit timp să scrie articole pe blog, să posteze pe facebook, linkedin si Instagram, să creeze parteneriate, oameni care au devenit parte integrantă din platformă.

Este vorba despre Alessia Mereuță, care și-a dedicat încă de la început tot timpul pentru a scrie articole, postări și pentru a se ocupa de B2B, B2C și Brand management. Anisia Dumitrescu, care iubește să scrie și a ales să împărtășească din experiența ei de recrutare în cele peste 10 articole scrise pe blog. Miriam Mircea, cu peste 8 ani de experiență în PR de nișă și 3 ani de experiență de mentorat, care ne încântă constant cu articole pe diferite teme bazate pe multă experiență și dezvoltare atât profesională cât și personală. Și nu în ultimul rând Antonia Alalitei, care a început o serie de articole despre domeniul bioingineriei și care reprezintă începutul creării unei comunități de bioengineering în campusul virtual din România.

Buy now