StartUp Career Colaborarea la distanță - fezabilă sau nu? -

Colaborarea la distanță
- fezabilă sau nu?

 

Criza provocată de celebrul Corona virus, a ridicat provocări majore în cadrul companiior. Având în vedere restricțiile impuse de-a lungul noii perioade, varii domenii de activitate au fost  puse sub semnul întrebării: serviciile pentru clienți, creșterea globală a producției, transportul public etc.

Într-o situație ca aceasta, pentru a se evita stagnarea, companiile trebuie să-și accelereze și totodată să îmbunătățească digitalizarea, în special în ceea ce privește colaborarea, pentru a stăpâni astfel continuitatea și flexibilitatea domeniului. 

Colaborarea la distanță este o abordare fezabilă pentru reducerea la minimum a călătoriilor sau business trip-urilor întâlnite frecvent în cadrul companiilor multifuncționale. Multe companii au abordat deja această tehnică, digitalizată.


Printre acestea se numără și Atos. Considerată a fi un lider global în transformarea digitală, cu peste 110.000 angajați în 73 de țări, compania a început să dezvolte soluții pentru o colaborare la distanță, încă din anul 2006. Care a fost motivul? Un client important a dorit să iși asigure, să iși protejeze afacerile în părți ale lumii, unde nu a reușit să-și trimită propriile resurse calificate. Avea nevoie de o soluție care să permită unui expert situat în Europa să instruiască și să ghideze lucrătorii la locația clientului. Principala condiție prealabilă pentru succes a fost conectivitatea:

Printre tehnicile care oferă protecția dispozitivului se numără:

  • WI-FI la fața locului pentru a integra diferite dispozitive precum: căști, tablete, ochelari video, camera foto
  • Conectivitate la internet securizată
  • Schimb de documente bazat pe realitate augmentată

COVID-19 va încuraja colaborarea la distanță, așa cum de altfel, a dus și la dezvoltarea tele-muncii. Cu cât conceputul se va instala în diverse companii, cu atăt călătoriile în interes de servicii se vor reduce. Mai mult de atât, este o șansă a companiilor de aborda un model eficient din punct de vedere al costurilor pentru continuitatea și extinderea afacerii.

Atos a avut plăcerea de a ne furniza acest articol, care poate fi vizualizat si în cadrul platformei lor.