StartUp Career 5 secrete pentru vizibilitatea ta pe LinkedIn -

5 secrete
pentru vizibilitatea ta
pe LinkedIn

 

Într-o lume în care tehnologia avansează repede, LinkedIn s-a dovedit a fi o platformă utilă pentru afaceri, locuri de muncă, dezvoltare de talente, conexiuni și marketing.

Este adevărat că Facebook este considerat cel mai mare site de rețele sociale din lume, dar LinkedIn își susține cu atenție utilizatorii. Un lucru esențial legat de platformă este legat de șansa de a crea o rețea de profesioniști și de a dezvolta afaceri profitabile pe termen lung.


Câteva date despre LinkedIn:

• s-a lansat în Mai 2003
• compania mamă este Microsoft din decembrie 2016
• sediul principal este în Sunnyvale, California
• Reid Hoffmann - fondatorul
• Ryan Roslansky - CEO

Într-o lume în care tehnologia avansează repede, LinkedIn s-a dovedit a fi o platformă utilă pentru afaceri, locuri de muncă, dezvoltare de talente, conexiuni și marketing.

Utilizez platforma LinkedIn de peste 8 ani și descopăr pe zi ce trece tot mai multe noutăți.

De ce crezi că cei care au rating All Star sunt contactați și primesc oportunități?

Răspunsul este următorul:

• au industria și locația actualizate

Important: am găsit multe exemple de persoane care și-au pus ca locație principală chiar locul natal, nu cel în care locuiesc efectiv. Șansa este să nu te găsească foarte repede oamenii de HR care caută targetat.

• au secțiunea de experiență actualizată

Scrie numele companiilor, anii în care ai lucrat, ce ai făcut în mod specific, contribuțiile în proiecte, merite etc. Ceva care te poate evidenția și îți poate aduce 100% șanse pentru un nou job.

• au studiile actualizate

Liceul, facultatea sau masteratul fac parte din cartea ta de vizită. Ele te pot ajuta în găsirea rapidă a oamenilor. "People who studied at Transilvani University" = vei fi în topul căutărilor.

Ce crezi, eu caut candidați și după numele facultății... wow, câte rezultate găsesc!

• au secțiunea completă de abilități

Dacă ești ITist, HR, Marketer, Contabil, Agent de vânzări etc, scrie toate abilitățile pe care le-ai dobândit de-a lungul anilor. Căutările pe LinkedIn generează rezultate chiar și din secțiunea asta.

• au poză (decentă) de profil

Am găsit poze cu animale, cu soțul și soția pe-un cal, cu un copil care plângea - găsite la CEO, manageri și alte funcții de impact.

Vrei să te ajut să îți îmbunătățești vizibil profilul de LinkedIn prin 5 pași?

Hai să vedem despre ce este vorba!

1.Scrie un titlu profesionist

Încearcă să scrii un titlu atractiv, practic să îi aduci valoare, dar nu exagera!

Exemplu:

Experienced HR hiring profesionists for LinkedIn company
Social Media Expert for Nonprofit Opportunities

2. Schimbă URL-ul profilului

Opțiunea este deșteaptă și are rolul să crească rezultatele căutării, să faciliteze direcționarea persoanelor către profilul tău și, de ce nu, să arate profesionist și simplu.

Accesează Edit public profile & URL din partea dreapta a profilului și șterge codul, lasă doar numele.

3. Acordă atenție rezumatului

Majoritatea oamenilor neglijează secțiunea pentru că au impresia că recruiterii citesc doar titlul și sunt atrași doar de el. Alții refuză să îl scrie pentru că ia timp, energie și nu au idei.

Eu cred că secțiunea rezumatului nu trebuie să fie lungă, ci să aibă 2 paragrafe sumarizate cu experiența profesională și realizările/ lucrurile de care ești mândru/ă.

4. Prezintă clar experiența

Am observat că sunt multe profile care au responsabilitățile puse cu liniuță și am impresia că toate sunt scrise dintr-o carte la care are acces toată lumea. Nu este ceva personal, amprenta ta personală, ci cuvinte copiate dintr-o carte efectiv.

Experiența ta poate fi mai mult de-atât.

Gândește-te la proiectele în care ai fost implicat/ă, ce roluri ai avut, ce lucruri noi ai învățat, ce provocări ai avut. Adaugă și link-ul proiectelor dacă le-ai făcut publice.

Un lucru care atrage atenția este imaginea, magia videourilor, linkurilor și a prezentărilor creative care ți-au dezvoltat experiența.

5. Bifează opțiunea Open to work

Este utilă mai ales când îți cauți activ loc de muncă și nu este vizibilă decât doar pentru oamenii de HR, dacă setezi.

În final, amintește-ți că profilul tău trebuie să exprime o poveste despre tine, cine ai fost, cine ești și cine vrei să fi. Este o https://ralucamihalceablog.wordpress.com/ și un document viu care trebuie actualizat când este necesar.

LinkedIn te poate conecta cu oportunitățile, dar numai dacă ești pregătit de ele!

P.S. Ai nevoie de o analiză detaliată a profilului de LinkedIn?

Nu ezita să mă contactezi! Mă găsești pe LinkedIn, dar și pe Instagram!Raluca Mihalcea.