Evoluția în carieră - cheia ta către succes! -

Evoluția în carieră – cheia ta către succes!


Ce o fi însemnând asta? Ei bine, înseamnă exact ceea ce transmite. Este unanim cunoscut faptul că evoluția este cheia marilor succese. Astfel, aici intră și categoria despre care vom vorbi noi astăzi, evoluția în carieră.


Probabil ești aici pentru că rutina de la locul de muncă te obosește, simți că te plafonezi sau pur și simplu simți nevoia de o schimbare. Oricare dintre cele enumerate ar fi motivul tău, dacă te ghidezi după etapele esențiale ale unei cariere care funcționează asemănător unei hărți a carierei, nu vei avea nici un fel de problemă în a ști care sunt punctele de maximă importanță în cariera ta și când este momentul ideal pentru a acționa în direcția unei schimbări.

Pasul 1: Găsește un mentor

Uneori poate fi dificil să te privești din afară, obiectiv, și să ieși singur din zona de confort. Aici, un mentor sau, mai nou, un coach te-ar putea ajuta să îți găsești anumite răspunsuri la întrebările tale și să te determine să cauţi soluții pentru a putea să îți atingi obiectivele. Acesta poate vedea posibile abilități pe care le ai sau le-ai putea dezvolta.


Pasul 2: Înscrie-te la un curs de formare

Poate ți-ai dorit întotdeauna să știi mai multe, să-ți schimbi domeniul de activitate sau să îți dezvolți deprinderi noi, dar a trebuit să ajungi în punctul în care te afli acum ca să-ți găsești motivația. Ei bine, acum este momentul să acționezi! Un curs te poate ajuta pe lângă beneficiile salariale la:

  • Îmbunătățirea CV-ului și a oportunităților de angajare sau promovare

  • Menținerea abilităților și validarea cunoștințelor deja existente

  • Creșterea agendei de contacte și dezvoltarea abilitatii de relaționare.
  • Pasul 3: Combină și potrivește strategiile de dezvoltare a carierei

    Programele de dezvoltare pot varia și pot lua diferite forme în funcție de interesele și convingerile fiecărui individ în parte. Acest lucru înseamnă că poți utiliza diverse strategii sau programe de dezvoltare și evoluție în carieră, dar și că te poți consulta cu persoane sau prieteni care au trecut prin acest proces înaintea ta. Spre exemplu, ai putea participa la atelierele de carieră care sunt disponibile și de interes pentru tine, dar şi să accesezi diverse materiale de instruire puse la dispoziție pentru diferite roluri și funcții ale postului.

    Este vorba despre un proces ce se află într-o continuă mișcare și evoluție, de aceea o carieră se consolidează pas cu pas. Treptele unei cariere sunt de cele mai multe ori, dacă nu întotdeauna, direct proporționale cu nevoile umane fundamentale nouă ca indivizi (nevoia de evoluție, de contribuție, de semnificație, nevoia unei situații financiare crescute, nevoia de diversitate).



    Cu toate acestea, nu uita nici măcar o secundă că lucrurile bune nu vin niciodată din zona noastră de confort. Dacă ne dorim succes și realizări, trebuie să fim confortabili cu a fi inconfortabili!



    Te-a ajutat articolul nostru, iar acum ai un punct de pornire?


    Nu uita să îți informezi și prietenii sau colegii, poate faceți o schimbare împreună. Astfel, după cum spune o vorbă din popor așa vă spun și eu: „ două creiere gândesc mai bine decât unul ”.