StartUp Career De ce să vii la SSIMA dacă ești un start-up medical sau vrei să pornești un start-up în domeniul medical? -

De ce să vii la SSIMA dacă ești un start-up medical
sau vrei să pornești un start-up
în domeniul medical?

 

Majoritatea invitaților care vin din mediul academic sau din cel clinic sunt fondatori de companii, mentori sau investitori. Pentru toți dintre ei, rezultatul cercetării lor se concretizează în companii.

SSIMA Re:Imagine Healthcare 5-9 Septembrie, Oradea, România este o conferință internațională de inovație în MedTech, care reunește mediul academic, de business (companii, clinici și spitale, fonduri de investiții) și factorii de decizie, într-o săptămână de prezentări, cursuri, workshop-uri și discuții informale.

Cine vine la SSIMA în perioada 5-9 septembrie, la Oradea?


Reprezentanți din mediul academic

Majoritatea invitaților care vin din mediul academic sau din cel clinic sunt fondatori de companii, mentori sau investitori. Pentru toți dintre ei, rezultatul cercetării lor se concretizează în companii.

Alex Bronstein nu este doar profesor de Computer Science și Machine Learning la Technion (cea mai bună universitate tehnică din Israel). Este și fondator și investitor. Printre cele mai de succes companii ale lui sunt InVision (cumpărat de Intel și devenit RealSense) și VideoCities, iar acum este co-fondatorul Embryonics, unul dintre cele mai renumite startup-uri din FemTech. Embryonics folosește inteligența artificială (IA) pentru a îmbunătăți șansele de a implanta cu succes un embrion sănătos în timpul fertilizării în vitro.

Profesorul Marco Zenati (care conduce departamentul de chirurgie cardiacă de la Harvard Medical School și care a efectuat prima operație robotică din SUA) împreună cu prof Alon Wolf (vicepreședinte al universității Technion din Israel și co-organizator SSIMA) au fondat compania de roboți chirurgicali flexibili Medrobotics (finanțare 200 Mil+ USD). De asemenea, soluțiile dezvoltate de profesorul Alon Wolf au dus la crearea mai multor companii în domeniul medical.

Profesorul Ron Kimmel a fondat, împreună cu Alex Bronstein, compania InVision. În prezent, lucrează cu renumitul medic anatomopatolog Edmond Sabo (un alt invitat al conferinței) la o soluție de eficientizare a imunohistochimiei prin analiza imaginilor cu ajutorul AI, soluție care va fi concretizată într-o alta companie fondată de profesorul universității Technion din Israel.

Design Thinking în sănătate

Celebrul designer industrial Ezri Tarazi, directorul T-hub, programul de inovație al universității Technion (din care a pornit startup-ul Moovit), care va fi implicat și într-un program de inovație în sănătate în România, va vorbi despre cât de important este user experience într-un start-up. Masakazu Yagi, președintele Japan Biodesign (program dezvoltat împreună cu Stanford Biodesign) și profesor la Osaka University va vorbi despre demersurile Japoniei de a crea un ecosistem de inovație în MedTech, aducând împreună toți stakeholderii domeniului. Benjamin Rolnik, directorul Stanford Healthcare Innovation Lab (centrul de inovație in medicina de precizie al universității Stanford, fondat de celebrul genetician Mike Snyder) va vorbi despre programul pe care tocmai l-au lansat pentru a susține startup-urile inovatoare în sănătate din întreaga lume.


Industrie si business

Industria de MedTech este reprezentată la SSIMA prin exponenți de marcă, cum ar fi Ehud Rivlin, președintele Verily Israel (divizia de sănătate a companiei Google). Echipa Verily lucrează la o soluție de eficientizare a colonoscopiei prin analiză video, pe baza de AI. Astfel, rata de detecție a polipilor crește la 97% spre deosebire de 60%, cât este rata actuală.

Dr. Dorin Comaniciu, vicepreședintele Siemens Healthineers și unul dintre cei mai renumiți români din MedTech va fi prezent la eveniment unde va vorbi despre proiectele la care lucrează compania în prezent, cum ar fi terapia de precizie și chirurgia robotică.

De la profesorul Michael Halberthal, directorul general al celui mai mare spital din nordul Israelului, Rambam Medical Center puteți primi feedback referitor la soluția sau ideea voastră.

Investitori

De asemenea, la SSIMA vor fi prezenți investitori din domeniul inovației în sănătate. Printre aceștia, Richard Passov - fost vicepreședinte și trezorier al companiei Pfizer, Dudi Klein - fondator și manager al fondului israelian de investiții în healthtech, ALIVE, Moshe Dunie - fost vicepreședinte al companiei Microsoft și un apropiat al lui Bill Gates, Benjamin Rolnik- business angel si director al Stanford Healthcare Innovation Lab, Dr Irit Idan, advisor pentru investițiile în tehnologie la Softbank, precum și renumitul antreprenor și investitor român din SUA, George Haber.


Factori politici

Ministrul Cercetării, Inovării, Digitalizării, Sebastian Burduja, Viceprim-ministrul responsabil de digitalizare al Republicii Moldova, Iurie Turcanu, conf. Dr. Diana Păun, consilier prezidențial pe probleme de sănătate sunt doar câțiva dintre factorii politici care au confirmat prezenta la eveniment.

În concluzie, de ce să vii la SSIMA dacă ai un startup medical sau îți dorești să fondezi unul?

1. Pentru că, după o săptămână de prezentări, cursuri și discuții formale și informale (seara la bere, dimineața la alergat sau la un pahar de vin la gala dinner, pe muzica filarmonicii din Oradea) cu liderii internaționali ai domeniului, înțelegi care sunt trendurile, direcțiile, statusul actual și problemele care îi preocupă pe acești oameni, care setează trendurile și direcțiile domeniului. În felul acesta, ști în ce direcție să pornești un business de impact, căruia îi vei dedica următorii ani din viața ta.
2. Dacă ai deja un startup, ideea ta poate fi validată de cei mai buni, poți primi sfaturi sau feedback.
3. Îți găsești mentori pentru startup-ul tău actual sau viitor. Mentori la care cu greu poți avea acces altfel.
4. Pe lângă mentori, îți găsești și posibili investitori.
5. Ai acces la viitori utilizatori, prin medicii și managerii de spitale, atât din țară cât și din afară, care vor fi prezenți la eveniment.

În plus, un eveniment (o secțiune) special (ă) va fi dedicat (ă) start-up-urilor, inclusiv un showroom în care veți avea ocazia să vă prezentați ideea/(soluția inovatoare) și chiar să faceți un demo în fața investitorilor, a directorilor de spitale și a altor potențiali parteneri prezenți la SSIMA 2022..

Toți acești lideri globali ai inovației în sănătate vor fi la Oradea, în 5-9 septembrie. Tu ce mai aștepți?!
Mai multe informații găsiți pe site-ul evenimentului: www.ssima.eu Înscrierile se fac până pe 31 iulie. Pentru startup-uri avem pachete speciale pentru care ne puteți contacta la contact@ssima.eu


ELENA OVREIU - Fondator și Președinte SSIMA RE:IMAGINE HEALTHCARE.